Privatliv og Cookies

Forbrugerviden.dk lever op til kravene i persondataforordningen, og respekterer din ret til et privatliv på nettet. Læs herunder om, hvordan du er beskyttet og om dine muligheder for at værne om dit privatliv.

Dataansvarlig

Forbrugerviden.dk
c/o Jesper Nerløe
Gildbrovej 16, 4. – 1
2635   Ishøj

kontakt@forbrugerviden.dk

Persondata

Forbrugerviden.dk indsamler og gemmer som udgangspunkt ikke dine persondata, med mindre du selv aktivt vælger at oplyse dem i forbindelse med en korrespondance via mail.

Underleverandører

Nedenstående underleverandører af it-systemer kan få adgang til dine persondata, hvis du aktivt afgiver dem til Forbrugerviden.dk eller en samarbejdspartner.

LeverandørLokationFunktion
UnoEuroDanmarkHosting og mail
Google, inc.IrlandTrafikmåling og statistik
Partner-ads ApSDanmarkAnnoncering og statistik
Adservice A/SDanmarkAnnoncering og statistik

Cookies

Forbrugerviden.dk benytter cookies til dine indstillinger og tilvalg samt til statistiske formål (målinger af trafik).

Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres på din computer el. tilsvarende for at kunne genkende den. Der gemmes ingen personlige oplysninger i cookies fra Forbrugerviden.dk, og de kan ikke indeholde virus.

Bloker eller slet cookies

Hvis du ønsker at slette eller blokere cookies, kan du følge vejledningen her.

Samtykke til brug af cookies

Se herunder hvilke cookies du accepterer – dit samtykke gemmes i en cookie.

CookienavnKilde (Land)FormålLevetid
cookiesForbrugerviden.dk (Danmark)Samtykke til cookies1 år
cookies_timeForbrugerviden.dk (Danmark)Dato/tid for samtykke1 år
_gaGoogle (Irland)Trafikmåling og statistik2 år
_gidGoogle (Irland)Trafikmåling og statistik24 timer

Google Analytics

Forbrugerviden.dk benytter Google Analytics til måling af trafik på hjemmesiden. I den forbindelse gør Forbrugerviden.dk brug af tredjeparts-cookies. Ønsker du at blokere for cookies fra Google Analytics, kan du gøre det her.

Annoncenetværk

Forbrugerviden.dk viser annoncer fra annoncenetværk. For at kunne modtage betaling for annonceringen, sker der en registrering når du klikker på en annonce. Annoncenetværket lægger en cookie og registrerer IP-adresse m.m. for at kunne spore at et salg eller et lead kommer fra Forbrugerviden.dk.

Oplysningerne bruges udelukkende til dette formål. Forbrugerviden.dk har givet følgende annoncenetværk lov til registrere, opbevare og behandle de nævnte data i overenstemmelse med deres persondatapolitik:

Partner-ads ApS
Skodsborgvej 340, st.tv
2850   Nærum
Danmark
https://www.partner-ads.com/dk/

Adservice A/S
Rozenkrantzgade 23, 1. & 2.
8000   Aarhus C
Danmark
https://www.adservice.com/da/

Sikkerhed

Forbrugerviden.dk har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvendes oplysningerne til at optimere Forbrugerviden.dks services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og Forbrugerviden.dk sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Forbrugerviden.dk benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på Forbrugerviden.dks vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Forbrugerviden.dk anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, Forbrugerviden.dk behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: kontakt@forbrugerviden.dk. Hvis du vil klage over Forbrugerviden.dks behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Senest opdateret

5. december 2018