Hvad er en sengeramme?

Hvad er en sengeramme?

Sengerammen er den klassiske type seng, som er produceret af massivt træ eller stål.

Vælger du en sengeramme af træ, kan du vælge imellem træsorterne egetræ, fyr eller bøg (kernebøg).

Der findes to typer af sengerammer:

  • den ene leveres med en lamelbund, hvorpå der lægges en springmadras eller en skummadras
  • den anden fungerer som en ydre ramme uden lamelbund, som er beregnet til at indeholde en boksmadras eller en elevationsseng.

Nogle sengerammer med lamelbunde leveres med madras fra forhandleren, mens andre leveres uden. I sidstnævnte tilfælde skal madrassen tilkøbes separat.

Sengestel og sengerammer findes som både enkeltseng og dobbeltseng. Derfor er det vigtigt, at du tilkøber en madras som passer til rammen, hvis den leveres uden.

Hvilke fordele tilbyder en sengeramme?

Sengerammer giver mulighed for at benytte alle typer af madrasser, og i mange tilfælde kan en sengeramme også benyttes sammen med andre sengetyper (boksmadras og elevation).

En sengeramme giver dig stor frihed til at sætte dit personlige præg på sengens visuelle udformning.

Du kan vælge mellem moderne, romantiske og klassiske sengerammer med eller uden gavl. Derudover tilbyder markedet også et rigt udvalg af farver og prisklasser.

Sengeramme med opbevaring

Når du har besluttet dig for at købe en sengeramme, bør du overveje om det vil være praktisk at vælge en model med indbyggede skuffer (ved gulvet).

Med indbygget opbevaring har du altid ekstra dyner, puder, tæpper eller sengetøj ved hånden. Det frigør plads i dine skabe og kommoder, som du i stedet kan bruge til andre formål.

De indbyggede skuffer kan også benyttes til opbevaring af bøger og andet læsestof.

Vælger du en sengeramme med opbevaringsskuffer, bør du overveje placeringen af skufferne – her er det vigtigt at du tager højde for møbler og andre genstande i nærheden af sengen.

Opbevaringsskuffer kan placeres i siderne eller i fodenden af sengen.

Alternativt, hvis du vælger en sengeramme på ben, kan du benytte bedrollers til opbevaringen. Disse vil dog være synlige for øjet, i modsætning til den indbyggede opbevaring.

Få større frihed med en sengeramme

Vælg en flot sengeramme til dit soveværelse, hvis du ønsker friheden til at sætte dit eget personlige præg på sengens visuelle udtryk (farve og design) eller hvis du har behov for en seng med opbevaring.

Prismæssigt finder du sengerammer til enkelt- og dobbeltsenge i den billige ende – og op til de dyrere luksusudgaver. Klik på knappen herunder, og se det store udvalg fra danske forhandlere.