Hvad er en sovesofa?

Hvad er en sovesofa?

Sovesofaen er en kombination af en seng og en sofa (en hybrid). Derved udnyttes de bedste egenskaber fra begge – i ét og samme møbel.

I dagtimerne fungerer den som en almindelig sofa. Om aftenen kan sofaen foldes ud, og har den samme funktion som en almindelig seng natten over.

Afhængig af model og størrelse, kan den benyttes som enkeltseng eller dobbeltseng.

Næste morgen foldes sengen ind, og bliver igen til en sofa, med siddeplads til 2-3 personer eller flere.

Den moderne sovesofa

For år tilbage var en sovesofa den skrabede nødløsning, ofte i et dysfunktionelt samspil med en ubekvem madras af lav kvalitet.

I dag er sovesofaer udstyret med moderne springmadras eller madras af polyetherskum, en gennemtænkt og velafprøvet funktionalitet samt et udvalg af farver og designs.

Der findes forskellige varianter af sovesofaer, med forskellige funktionaliteter. Nogle er med eller uden chaiselong. Nogle leveres med skuffer eller magasin til opbevaring af sengetøj.

Hvilke fordele tilbyder en sovesofa?

En sovesofa er praktisk, fordi den kan benyttes som seng om natten og sofa om dagen. Den kan anvendes i mange af hjemmets rum og værelser, uden at du behøver at gå på kompromis med din stil og indretning.

Den er særligt praktisk hvis du bor i en lille lejlighed, et kollegieværelse eller anden studiebolig – og har behov for et pladsbesparende sofamøbel med sovefunktion.

Stuen eller udestuen

Et naturligt sted at placere en sovesofa er i stuen. Her kan du benytte den som supplement til din eksisterende sofa.

Udestuen er et andet sted, hvor sovesofaen passer ind og kan tjene et formål. Kombinér den med et par lænestole, og du har en uformel hyggekrog.

Hjemmekontoret

Hører du til dem, som arbejder hjemme til sent ud på natten? Hvis, så kender du nok alt til at skulle liste sig ind i sengen, for ikke at vække resten af huset en sen nattetime.

Med en sovesofa på kontoret, undgår du helt at forstyrre husfreden – og kan med god samvittighed gå i seng, når det passer dig. Samtidig gør det heller ikke noget at der i hjemmekontoret står en præsentabel sofa.

Børneværelset

Den kan bruges som sofaseng på børne- eller ungdomsværelset, når dit barn har en ven eller veninde på legeaftale til overnatning – eller når teenageren holder pyjamasfest for vennerne eller veninderne.

Gæsteværelset

Hvis du har et gæsteværelse, eller et ekstraværelse som du ønsker at indrette til formålet, er det oplagt at lave en kombineret stue og soveværelse i ét.

Får du af og til uventede gæster, som du gerne vil kunne tilbyde overnatning, er sovesofaen som skabt til det.

Sommerhuset

Måske kender du det fra dit eget sommerhus? Du har naturligvis brug for at der er en seng at sove i, men du vil også gerne have en sofa at sidde i, når der skal hygges – men der er ikke plads nok.

Her er en sovesofa den praktiske løsning på problemet – slå to fluer med et smæk og anskaf en sovesofa til sommerhuset.

Pasning af børnebørn med overnatning

Er du bedsteforælder, og passer du af og til et barnebarn, eller børnebørnene, er sovesofaen en glimrende mulighed for at kunne tilbyde overnatning.

Større børn, og unge i teen-alderen (13-19 år), er helst fri for at skulle dele seng med deres bedsteforældre. De vil gerne sove alene i deres egen seng.

En sovesofa er det rigtige valg for dig, hvis du søger en praktisk ekstraseng eller en seng der kan anvendes som sofa i dagtimerne og seng om natten.

Prismæssigt finder du sovesofaer til 2 og 3 personer i den billige ende – og op til de dyrere luksusudgaver. Indimellem kan du også finde en sovesofa på tilbud. Se aktuelle eksempler på priser herunder.